Kulturális, sport és szabadidős programok

Látássérültek csoportja

Jogsegély szolgálat - Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

Készenléti idő: Hétfőtől - péntekig ig Szolgáltatás megrendelésének módja, menete: Szolgáltatás megrendelése történhet előzetes tájékoztatás után személyesen a rehabilitációs központban és annak telephelyein. A szolgáltatás megrendeléséről a kliens és a központ Szolgáltatási szerződés köt, melyben rögzítik, hogy mely szolgáltatási elemeket kíván igénybe venni.

A nagyítót egyszerűen 30 — 51 cm-re a képernyő elé tesszük, ezáltal máris elértük a képernyő kívánt nagyítását. Max TV A TV-n keresztül jutunk a napi információk legnagyobb részéhez, legyenek azok hírek, sportrendezvények, riportok. Egy egyszerű megoldás a tévézéshez látássérülteknek. Egyszerű a felhasználás a nagy PD tolerancia miatt. Jó képminőség, nagy fókusztartomány.

A Kliens vállalja, hogy az előre megbeszélt időpontban pontosan megjelenik, mindent megtesz a programban való előrehaladás érdekében, valamint partnerként együttműködik a Rehabilitációs Központ szakembereivel a közösen meghatározott célok megbeszélése és teljesítése során. Szolgáltatás megrendelés lemondásának módja és határideje: A Kliens az órát látássérültek csoportja egyeztetett időpont előtt egy héttel lemondhatja, illetve betegség esetén orvosi igazolást hozhat, ez esetben az elmulasztott látássérültek csoportja nem számítanak hiányzásnak.

Jogsegély szolgálat

Kliens és Rehabilitációs Központ szakemberei kötelesek akadályoztatásukat a rehabilitációs szolgáltatásban vállalt rehabilitációs óra időpontja előtt legalább 24 órával egymás felé jelezni. Szolgáltatás-megrendelőnek felróható okból történő-meghiúsulásának következményei, különös tekintettel a megrendelés késedelmes lemondása esetén: Abban az esetben, ha az ügyfél a megadott időben nem jelenik meg a rehabilitációt nyújtó intézményben, a szakember 15 percig várakozik, ezt követően pedig új ügyfelet fogad, ha nem kap az ügyféltől semmilyen értesítést.

Ebben az esetben a megrendelést az ügyfél hibájából meghiúsultnak tekinti. Szolgáltatással és szakemberekkel kapcsolatos észrevételek, panaszok befogadásának kezelése és rendje: A Rehabilitációs Központ köteles lehetőséget biztosítani a Kliens számára, hogy az általa igénybe vett szolgáltatással kapcsolatos bármilyen észrevételét, megjegyzését vagy problémáját a Rehabilitációs Központ és telephelyei felé jelezhesse.

Üdvözöljük a SANSZ honlapján!

A Kliens ezekkel kapcsolatban egyaránt fordulhat a szolgáltatást nyújtó szakemberhez, és a Rehabilitációs intézmény vezetőjéhez. A Rehabilitációs Központ köteles a Kliens észrevételeire, megjegyzéseire, vagy problémáira érdemben reagálni, és a Klienst tájékoztatni. Képviseletére látássérültek csoportja Dr. Debrecenben, Hajdúdorogon és Nyíregyházán rendelkezünk helységgel, ahol elérhetők a szolgáltatások minden látássérült számára.

látássérültek csoportja

Az elemi rehabilitációt ambuláns és otthontanításos formában vehetik igénybe a kliensek. A mobilitásukban akadályozott kliensek számára otthontanításra van lehetőség, látássérültek csoportja biztosítva a szolgáltatáshoz való hozzáférést.

látássérültek csoportja

A projekt időszaka alatt vállalt és teljesített óraszámok, indikátorok számának ismertetése: Teljesített óraszám: óra Bevont kliensek száma: 51 fő Vállalás: 50 fő Új kliensek összesen: 14 fő Vállalás: 14 fő Együttműködési megállapodás született 6 szervezettel Vállalás: 6 szervezet vagy intézmény Szakmai konzultáció, rendezvény: 2 db szervezeten belüli és 1 db többi elemi szolgáltatóval közös szervezésben történtek konzultációk és 1 disszeminációs rendezvény, amely a projekt eredményeit látássérültek csoportja bemutatni az érdeklődőknek.

Vállalás: 4 alkalom Látássérültek csoportja foglalkozás: 8 alkalommal valósult meg Vállalás: 7 alkalom A kontaktórán kívüli tevékenységek: Kreatív foglalkozások: 10 alkalommal valósult meg Hajdúdorogon vagy Látássérültek csoportja a kliensek szükségleteihez igazodva.

Éppen ezért érdemes őszintén megkérdezni a hallgatót, hogy ő erről hogyan gondolkodik, és a további kommunikációban ezt figyelembe venni. A látásmaradvány mértéke alapján a látássérültek három csoportját különböztetjük meg: 1.

Főként a manuális finommotorikai készség fejlesztése volt a cél, mely önértékelésük és önbizalmuk fejlesztését is szolgálja. A foglalkozás látássérültek csoportja pozitívuma, hogy a közösségben töltött idő a társas kapcsolataik kialakulásában személyiségüket is fejleszti. Az AKKU Egyesület az előadást segítő audio narrációs eszközeivel igazi segítséget nyújtott látássérült személyek számára, hogy az előadás élvezhetővé váljon.

A színházi előadások december 1-én Meseautó és A szolgáltatás ismertté tétele érdekében a nánási tv-ben január hónapban két alkalommal szerepeltünk.

A Campus Rádióban Debrecen május 3-án mutathattuk be az elemi rehabilitációs projektet.

Látássérültek önálló életvitelét segítő eszközök

A disszeminációs rendezvényünkre elfogadta a meghívást a Nyíregyházi Televízió. Vállalás: 2 tv-s és 1 rádiós megjelenés.

látássérültek csoportja

Ezenkívül a decemberi számában tájékoztatást adtunk az olvasóknak az LSER projektről. Humánerőforrás: A projekt megvalósulását 10 munkatárs végezte: Munkaszerződés keretében: 4 fő Vállalkozási jogviszony keretében: 3 külsős szakember A szolgáltatásokat az alábbi szakemberek nyújtották: 2 fő tiflopedagógus 2 fő elemi rehabilitációs szakember 2 fő mentálhigiénés szakember.