Globális látásmód jellemzi a sikeres vezetőt - zuii.hu

Világos látásmód. Pázmány Péter Katolikus Egyetem | Események | KIEMELT EGYETEM - UNIVERSITY OF EXCELLENCE

Tartalom

  A kutatók Michael Dodd tanársegéd vezetésével liberális és a konzervatív jelentkezőkön figyelték meg, mennyire hajlamosak arra, hogy egy másik személy szemmozgásával megegyező irányba fordítsák a figyelmüket.

  világos látásmód

  A liberálisok következetesen arra fordították a figyelmüket, amerre a számítógépen látható arc is nézett, a konzervatívok viszont nem. A kutatók szerint ennek az lehet az oka, hogy a konzervatív értékrend kevésbé teszi őket mások által befolyásolhatóvá és kevésbé fogékonyak a vizuális felszólításokra.

  A liberálisok viszont - a kutatók szerint - azért követték a monitoron látott szemmozgást, mivel ők érzékenyebbek másokra.

  világos látásmód

  Kevin Smith professzor, a tanulmány egyik világos látásmód így nyilatkozott: "A vizsgálat újabb bizonyítékul szolgál arra, hogy a liberálisok és a konzervatívok különböző módon érzékelik a világot és máshogy dolgozzák fel az abból jövő információkat.

  Ha megértjük, miért működik mindez így, azzal sok politikai konfliktus gyökerét is sikerülhet megérteni.

  világos látásmód

  A kereszt aztán eltűnt és helyette megjelent egy arc, de a szeméből hiányoztak a pupillák. Aztán megjelentek a pupillák is és vagy balra, vagy jobbra néztek. Végül Kaluga szemvizsgálat apró, kerek céltábla jelent meg vagy a bal vagy a jobb oldalán az arcnak.

  világos látásmód

  A kísérletben résztvevőknek azt mondták, hogy a tekintet nem utal arra, melyik oldalon fog megjelenni a céltábla, de az emberi természetből adódóan nehéz figyelmen kívül hagyni egy ilyen jelet még akkor is, ha világos látásmód nincs jelentősége.

  A kutatók megállapították, hogy az eredmények alapján a biológiának is szerepe van az egyén politikai nézeteiben. Míg korábban csak a környezeti világos látásmód következményeinek gondolták egyesek politikai irányultságát, most már világos, hogy a kognitív hajlamok szerepe is nagyon fontos ezen a téren.

  világos látásmód