Új perspektíva a magyarságkutatásban | Debreceni Egyetem

Társadalomtudományi perspektíva

Tartalom

  Új perspektíva a magyarságkutatásbanjúlius 16 - Néprajzi, történelmi, archeogenetikai és vallástörténeti témákban kezd közös kutatásokba a Debreceni Egyetem és a Magyarságkutató Intézet.

  Az együttműködésről szóló megállapodást Szilvássy Zoltán rektor és Horváth-Lugossy Gábor főigazgató kedden írta alá. Nagyon sok olyan kutatási téma van, amelyben egy ilyen széles spektrumú csepegtető látás ki tudja szolgálni a magyarságkutatást — jelentette ki Szilvássy Zoltán rektor az együttműködés kapcsán tartott keddi sajtótájékoztatón.

  Az egyetemi vezető kiemelte, hogy a legkorszerűbb orvosbiológiai technológiák — genomika, lipidomika, proteomika — segítségével új felfedezések érhetőek el olyan szegmensekben, amelyeknél a hagyományos módszerek már nem hoznak eredményeket.

  társadalomtudományi perspektíva 2. látás, ahogyan az ember látja

  A rektor megjegyezte, hogy a DE szoros kapcsolatban van az Atommagkutató Intézettel, ahol számos olyan radionuklid módszerrel dolgoznak, amely a régmúlt eseményeinek felderítésében hasznos lehet.

  A Bölcsészettudományi Kar és a társadalomtudományi intézetek pedig a klasszikus magyarságkutatásban tudnak segíteni.

  társadalomtudományi perspektíva Mik a látási problémái?

  Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy megállapodást köthetünk egy ilyen nagy intézménnyel, amely több mint éves történetével, 30 ezer hallgatójával képes lesz azt a pluszt hozzátenni, amely biztosítja társadalomtudományi perspektíva tudásközvetítést biztosítja a jövő generációi számára — fogalmazott Horváth-Lugossy Gábor. A főigazgató köszönetet mondott Pósán László egyetemi docensnek az együttműködés létrehozásában társadalomtudományi perspektíva szerepéért, valamint kiemelte Bárány Attila professzor tevékenységét, akivel a történetkutatásokban fognak közösen dolgozni.

  Fontos, hogy ennek a tudományterületnek az eredményei egzakt módon bizonyítják a magyarság vándorlásához kapcsolódó társadalomtudományi perspektíva.

  társadalomtudományi perspektíva a rövidlátás nem mondat

  Ezek az A kedden aláírt megállapodás közös kutatási programok indításáról, tanulmánykötetek készítéséről, valamint kapcsolódó szakmai konferenciák, kiállítások szervezéséről szól. Forrásfeltárást, alapkutatást végzünk, a hazánkról Nyugat-Euróban alkotott képet vizsgáljuk. Eddig ismeretlen, fel nem tárt forrásokat gyűjtünk angol, francia, olasz, valamint a középkori Német Lovagrend területein: Észak-Lengyelországban, Litvániában, Lettországban, Észtországban a levéltárakban, kézirattárakban.

  társadalomtudományi perspektíva természetes módszer a látás helyreállítására

  Az elmúlt öt év eredményeiről egy képi alapú adatbázist hoztunk létre, s ezt a munkát szeretnénk folytatni a jövőben a Magyarságkutató Intézettel társadalomtudományi perspektíva — fejtette ki Társadalomtudományi perspektíva Attila. Az együttműködés keretében növelni szeretnék a Nyugat-Európában a középkori magyar történelemről társadalomtudományi perspektíva magyar szerzőktől származó idegennyelvű kötetek számát, ugyanis jelenleg nagyon kevés ilyen jellegű kiadvány érhető el a nyugati könyvespolcokon.

  A kutatócsoport munkájában és a megállapodás létrehozásában is közreműködő Pósán László kitért rá, hogy az elmúlt években megvalósuló debreceni infrastrukturális beruházásoknak köszönhetően számos régészeti feltárás kezdődött a megyében, melyek során jelentős leletek kerültek a felszínre, ezért most vizsgálják az együttműködési lehetőségeket társadalomtudományi perspektíva között a Déri Múzeummal is.

  Sajtóiroda - TPL.

  társadalomtudományi perspektíva a távollátás azzal kezdődik