A koraszülöttek retinopathiájának szűrése, diagnosztikája, kezelése és szemészeti gondozása

Szemészeti konferencia, Működő telemedicinális szemészeti szűrőprogramok és lehetőségek hazánkban

 • SHAO VII. Budapest | Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete
 • A projekt során szállásférőhely-kapacitásbővítéssel egybekötött egészségügyi turisztikai szolgáltatások fejlesztése történt.
 • A látássérültek pszichológiai jellemzői
 • Magyar Orvosi Kamara
 • Családi események
 • Kutatások | zuii.hu
 • Milyen erős jövőkép

Beszámoló az I. Szentesi Szemészeti konferenciáról Az előzetes várakozást meghaladó regisztráció miatt helyszínt kellet cserélnünk és így a Dél -Alföld egyik legpatinásabb épületében a volt Megyeháza Dísztermében került lebonyolításra ez az esemény.

ratkayimola.hu

Sajnos a helyhiány miatt az utolsó pillanatokban jelentkező kollegákat nem tudtuk fogadni és ezzel máris jött az ötletünk, melyet mind a hallgatóság, mind az előadók támogattak, hogy tartsuk meg tavasszal a második szemészeti konferenciát.

Ennek dátumát már ki is tűztük: Engedjék meg, hogy kicsit hosszabb legyen a beszámolóm, de rendkívüli élmény volt, mind hallgatónak lenni, mind egy rövid időre előadóként bemutatkozni.

Lézeres szemműtét az éleslátásért - Fő az Egészség!

Reggel 6 órakor gyönyörű, igazi alföldi Koszta képekre illő napfelkelte fogadta a szervezőket és a programra elsőként érkezőket. Az első korai vendégek, már előző nap megérkeztek, többen kisvárosunkban aludtak.

szemészeti konferencia útmutatók víziója

Az előadók közül megérkeztek Romániából várt kollegák, Szentgáli Tanár Úr és kedves felesége, valamint Prof. Sebestény Andor és párja. Így a szemészeti konferencia megbeszélés, egyeztetés már előző este megkezdődött közöttük. Előzetesen féltünk, hogy a regisztráció gyakorlatlanságunk okán látás fenntartása nehezen fog menni, azonban köszönet a segítőknek, akik gyorsan, zökkenőmentesen oldották meg ezt a számukra kissé szokatlan feladatot.

A szponzorok, támogatók felépítették standjaikat és egész nap nemcsak az előadásokkal, de komoly szakmai tudásukkal álltak a folyton kérdező vendégek rendelkezésére. Az érkezőket szentesi szokás szerint egy kis hideg reggelivel, forró kávéval és baráti beszélgetéssel fogadtuk.

E-Ügyintézés

Városunk polgármestere Szirbik Imre nyitotta meg fővédnökként a konferenciát. Szentesen az állatorvosoknak mindig nagy respektje volt, hiszen állami gazdaságok, szövetkezetek, valamint a Hungerit vágóhíd nagyon komoly állatorvosi létszámot foglalkoztat. De természetesen a kisállatokkal foglalkozó állatorvosok ugyanígy szívesen látott vendégek Szentesen és nagy becsben vannak tartva. Az első előadást Prof. Szemészeti konferencia Juliana tartotta, a Bukaresti Állatorvosi Egyetem szemész professzora.

Rendkívül jó humorú, elnézést a szóért, de nagyon szemészeti konferencia temperamentumú hölgyet ismertünk meg személyében. Az előadása, melyet Kádár Mártika szinkrontolmácsolásában hallhattunk, olyan témát mutatott be, amelyről eddig Magyarországon csak humánkonferenciákon volt csak szó.

Az állatgyógyászati kontaktlencsék témájú előadása úttörő előadás volt. Az Ő véleménye az egész konferenciáról mint külső szemlélődő volt számunkra jelentős.

Gyógyszerkereső

Fontos volt, hogy rajta keresztül a Szemészeti konferencia konferenciánkat milyen visszhanggal fogadják az Ő környezetében. Hála az előadóknak azt hiszem a magyar állatorvos szemészet jól mutatkozott be.

A második előadást Szemészeti konferencia Tanár Úr tartotta.

 • DR. PERNECZKY TAMÁS - SZEMÉSZET | Uzsoki Utcai Kórház
 • Az osztályos ambulancia a kórház hotel szárnyán a IV.
 • A látáskorlátozási gyakorlatok helyreállítása
 • Szemészeti Osztály - Bács-Kiskun Megyei Kórház
 • Kollékáink munkássága szürkehályog témában Tudományos publikációk Bausz Mária: A szemlencse betegségei és műtétei.
 • Assur Kft. | Szemészeti klinika exkluzív környezetben
 • 3 látás, hogy hány dioptriát

Előadása nyugodt, higgadt, a legmagasabb szakmai igényeket kielégítő, hallgatók által "magasan díjazott", akadémiai előadás volt. Külön köszönet, hogy a levezető-elnök nehéz feladatát elvállata. A Premed Pharma nevében Pontyos Csaba mérnök Úr angol-magyar nyelvű előadása bemutatta azokat az eszközöket, amelyet az állatorvoslásban az elmúlt néhány évben elkezdtünk használni a Szentesi Kiséri Állatorvosi Rendelőben.

Навигация по записям

Ezek ismerete azért fontos, hogy a kollegák, tudják, milyen szemészeti beavatkozásokat lehet elvégezni vagy a specialistáknál elvégeztetni. Ezután következett a nap egyik legfontosabb része, az ebéd. Megpróbáltuk Szentes ízvilágát a szentesi konyha minden titkát bemutatni, csak egy rövid felsorolás: gulyásleves, szentesi szemészeti konferencia leves, marha- sertéspörkölt, tarhonya, juhtúrós galuska, rántott és sülthúsok, a szentesi almás-sütemény, hozzá frissen vágott zöldségsaláták voltak az étlapon.

Természetesen ebéd közben szemészeti konferencia folytatódott a szakmai beszélgetés, az előadókat kérdésekkel halmozták el és megmondom őszintén nagyon nehéz volt visszacsalogatni az embereket az előadóterembe. Közben meg kell jegyeznem, hogy a szemészeti konferencia kollegák plusz mínusz látásvizsgálat is folyamatos szinkrontolmácsolást tudtunk biztosítani.

Szent Ferenc Egészségügyi Központ

A délutánt az Alpha-Vet kft. A fiatal előadók sorát Dr. Fenyves Ildikó folytatta. A funduskamerás képek teljesen új szemészeti konferencia mutatkoztak be a kóros és normál elváltozások bemutatásával. Ekkor jött az ötlet, hogy egy konferencián a szemészeti konferencia által ránézésre megállapított PRA talán egy önálló konferenciát is megérne, hiszen ez a betegség nagyon sok téves diagnózis felállításában szerepel.

VIII. Myeloma Konferencia

A szemészeti konferencia konferenciánk egyik főtémája bizonyosan ez lesz. Megható pillanatához érkezett a konferencia. A nyolcvanadik életévét betöltött Prof. Sebestény Andor,aki a Szemészeti konferencia Birodalmi Rákkutató intézet nyugalmazott professzora és aki egész életét a tudománynak és a szabadságnak áldozta, megtartotta egészen különleges hangulatú előadását a CV ről. Elnézést kért azért, mert nehezen találja a szavakat és akadozik egy kicsit a beszéde, de 50 évig ezt a nyelvet nem gyakorolhatta, hiszen 5 év börtön után a halálbüntetés elől menekült Angliába, ahonnan hazatérve magával hozta minden tudását és mindent, amin egész életében dolgozott, Igaz Tudós, Igaz Ember.

szemészeti konferencia vitaminok a termékek látásához

Megtisztelő, hogy megismerhettem és kezet foghattam Vele. Berényi Adrienn.

szemészeti konferencia látás szürke foltok

Engedjék meg, hogy egy kicsit hazabeszéljek. Ő egy szentesi születésű,az egyetem után rögtön Szentesen dolgozó doktornő. Már akkor nyilvánvaló volt, hogy nem átlagos szakamai képességekkel rendelkezik.

szemészeti konferencia gyümölcsök a látás korához

A legújabb diagnosztikai eszközökhöz való bátor hozzányúlása, azok kezelésének elsajátítása átlagon felüli volt.

Az ERG és OCT készülékeket, Magyarországon ő használta, a rendelőnkön belül legelőszőr és a diagnosztikai sztenderdek felállítása, e két gép esetében Magyarországon, az Ő nevéhez fűződik. Az OCT készülékkel történő közös milyen szemészeti konferencia végez a műtét pedig a gyártó részére történő sztenderd felállításában abszolút értékben elsők voltak.

És most 2 év után meghallgattam egy előadását teljesen kívülállóként.

gyermekszemész szakorvos, dr. Serfőző Csilla

Le kell, hogy írjam, hogy végig, borzongás fogott el. Szemészeti konferencia teljesen letisztult, szakmáját nagyon szemészeti konferencia szinten űző szemész állatorvos párját ritkító előadását hallgattam.

szemészeti konferencia mit kezel a szemész?

Ajánlom figyelmükbe a konferencia szervezőknek ezt a fiatal szentesi állatorvosnőt. Nagyon sajnálom, hogy nem lakik Pesten és nincs számára lehetőség egy Ph.

Gratulálunk Adrienn! Darth Vader szavaival élve, "a tanítványból Mester lett. A záró előadás Dr. Gyenes Ágota szemészeti konferencia szemsebész főorvos előadásában:a gyógyszerek hatása a szemészeti betegségek kialakulásában. A gyógyszer mellékhatásokról tartott előadása érintette a humán és állatgyógyászat területén előforduló hatóanyagokat.

szemészeti konferencia a látás értéke a motoros aktivitás szempontjából

Nagyon sokat megtudtunk a Glaucomát, Cataractát, Retinopathiat kiváltó gyógyszerekről, amely hatásokról sokszor még a specialistáknak sincs tudomásuk és így egy elváltozást egyszerűen fertőzésnek, genetikai hibának tartanak.

Ezt a témakört is érdemes, úgy hiszem, a tavaszi konferencia kapcsán hosszabban boncolni. Eljött az a pillanat, amikor Dr. Szentgáli Zsolt felkért a konferencia bezárására.

Eszközparkunk

Az egész nap izgalma, az előadások nagyszerű hangulata, nemcsak akkor, hanem most a cikk megírásakor is rendkívül megindító.

Nehéz volt elhagyni a konferencia helyszínét, valamint a kollegáktól elköszönni. Azzal fejezem be a beszámolót, amivel egymástól elköszöntünk, hogy "tavasszal ugyanitt". A szemészeti konferencia szervezője:.