HUNGARIAN DIABETES ASSOCIATION

Szemészeti irányelvek. Reumatológia

Gyermekek konjunktivitise hiperémia, a nyálkahártya duzzanata, könnyezés, fotofóbia, égő érzés és kényelmetlenség a szemekben, elválasztható a nyálkahártya vagy gennyes jellegű kötőhártya üregétől. A gyermekek kötőhártya-gyulladásának diagnózisát szemészeti vizsgálat segítségével végzik szemész vizsgálata, biomikroszkópia, mikrobiológiai, citológiai, virológiai, immunvizsgálatok a kötőhártyából történő kiürítésről. A helyi gyógyszereket használó gyermekek kötőhártya-gyulladásának kezelésére: szemcseppek és kenőcsök.

Gyermekek konjunktivitise Gyermekek konjunktivitisa - a különböző etiológiák szemének nyálkahártyájának fertőző és gyulladásos betegségei.

A kor előrehaladtával ez a indikátor fokozatosan csökken, és a refraktív rendellenességek asztigmatizmus, myopia és hyperopia a gyermekkori szemészeti megbetegedések szerkezetében dominálnak. Gyermekkorban a kötőhártya-gyulladás szörnyű szövődmények kialakulásához vezethet - látászavar, keratitis, dacryocystitis, lacrimal flegmon. Gyermekek kötőhártya-gyulladásának okai Gyermekek körében széles körben elterjedtek a vírusos, bakteriális és szemészeti irányelvek kötőhártya-gyulladások.

Gyermekgyógyászatban leggyakrabban bakteriális kötőhártya-gyulladással kell foglalkozni. A kórokozó típusa szerint megkülönböztetik a staphylococcus, szemészeti irányelvek, streptococcus, diftéria, akut járvány Koch-Weeks baktériumok kötőhártya-gyulladást, stb. Ezek a gyermek fertőzése következtében fordulnak elő, amikor a fej áthalad az anyai betegségben szenvedő anya gonorrhoea, chlamydia születési csatornáján keresztül.

Gyermekekben a bakteriális kötőhártya-gyulladás nemcsak a külső hatóanyagokkal fertőzött, hanem a saját mikroflóra patogenitásának, illetve a szúnyog-szeptikus betegségek otitis, tonsillitis, sinusitis, omphalitis, pyoderma stb. Jelenléte miatt is előfordulhat. Az immunglobulinokat, a komplement komponenseit, a laktoferint, a lizozimot, a béta-lizint tartalmazó könnycseppfolyadék bizonyos antibakteriális aktivitással rendelkezik, de a helyi és általános immunitás gyengülése esetén a szem mechanikai károsodása, a nasolakrimalis csatorna a látás tisztasága elvész, mi az a gyermekeknél könnyen kötőhártya-gyulladást okoz.

A gyermekek vírusos kötőhártya-gyulladása általában az influenza, az adenovírus-fertőzés, a herpesz-szimplex, az enterovírus-fertőzés, szemészeti irányelvek kanyaró, a csirkemell stb.

Hátterében alakul ki. Ebben az esetben a gyermekek a kötőhártya-gyulladás mellett a rhinitis és a faringitis klinikai tüneteit szemészeti irányelvek. A gyermekek konjunktivitását nemcsak az egyes kórokozók, hanem a szövetségek baktériumok és vírusok is okozhatják.

Az allergiás reakció kialakulása a kötőhártyában az élelmiszer, a gyógyszer, a pollen, a por, a baktérium, a vírus, a gomba, a parazita és más allergének hatásával járhat. A gyermekek kötőhártya-gyulladásának magas gyakoriságát a gyermekek fiziológiájának sajátosságai és a szocializáció sajátosságai magyarázzák. Szemfertőzés terjedése gyermekcsoportokban nagyon gyorsan érintkezik vagy levegőn cseppek. Általában az inkubációs időszak alatt a fertőzés gyermekfuvarozója továbbra is aktívan kommunikál más gyermekekkel, mivel a fertőzés forrása számos kapcsolattartó személy számára.

A gyerekekben a kötőhártya-gyulladás kialakulását elősegíti a gyermekgondozási hibák, a helyiség száraz levegője, a fényes fény és a táplálkozás hibái.

Szemészeti irányelvek kötőhártyagyulladásának tünetei A gyermek konjunktivitise izoláltan szemészeti irányelvek elő; egyes esetekben a szembetegségek megelőzik a katarrális tüneteket.

szemészeti irányelvek

myopia forum Amikor bármely gyermek etiológiájának kötőhártya-gyulladása tüneti komplexet alakít ki, beleértve a szemhéj ödémát, a kötőhártya hiperémiát, a fokozott szűkületet, a félelem a fénytől, idegen testérzetet vagy szemfájást, blefarospasmat.

Gyermekeknél lehetőség van arra, hogy szemet fertőzzenek a nyugtalan viselkedés klinikailag jelentős megnyilvánulása, a gyakori sírás és a bütykös szemek állandó dörzsölése előtt. Elszigetelt, kötőhártya-gyulladás esetén szemészeti irányelvek a testhőmérséklet általában normális vagy subfebrilis; gyakori fertőzés esetén magas értékre emelkedhet.

A kötőhártya-sűrűség és a véredények által a betegség alatt történő injekció miatt a vizuális funkció kissé csökken. Ez a romlás átmeneti és reverzibilis: a kötőhártya-gyulladás megfelelő kezelésével a látás azonnal helyreáll, miután a gyerekek helyreálltak. Bakteriális kötőhártya-gyulladás gyermekeknél A bakteriális etiológia kötőhártya-gyulladása esetén a szem léziója kétoldalú, gyakrabban következetes - először a fertőzés egy szemben jelentkezik, nap múlva a másik szemet érintik.

A bakteriális kötőhártya-gyulladás tipikus jele a mucopurulens vagy viszkózus gennyes kisülés a kötőhártya üregéből, a szemhéj ragasztása, a kéreg szárítása a szempillákon.

A kötőhártya-kibocsátás színe világos sárga szemészeti irányelvek zöld színű lehet. A szemészeti irányelvek kötőhártya-gyulladás lefolyását gyermekeknél blefaritis, keratoconjunctivitis okozhatja. A mély keratitis és a szaruhártya-fekélyek ritkán alakulnak ki, főként a test általános gyengülése miatt - hypovitaminosis, anaemia, alultápláltság, bronchoadenitis stb.

Az újszülöttek gonobladena nappal a születés után alakul ki. A gonorrhealis etiológia kötőhártya-gyulladásának tüneteit a szemhéj sűrű ödémája, kékes-lila bőrszíne, a kötőhártya beszivárgása és hiperémia, a véres vérzés, majd a bőséges gennyes kisülés jellemzi.

A gonokokkus kötőhártya-gyulladás kockázata a gyermekeknél nagy valószínűséggel gyulladásos infiltrátumok és szaruhártya-fekélyek kialakulásának valószínűsége. Ez a szürkehályog szemészeti irányelvek, a látás vagy a vakság éles csökkenéséhez vezethet; amikor a fertőzés behatol a szem belsejébe - az endoftalmitisz vagy panophthalmitisz előfordulásához.

Szakmai irányelvek

A gyermekek chlamydiális kötőhártya-gyulladása nappal a születés után alakul ki. Egy idősebb korban a fertőzés zárt vizekben fordulhat elő, és ezért a betegség kitörése gyakran a medencében a kötőhártya-gyulladás. A klinikai képet a szemhéj nyálkahártyájának hiperémia és infiltrációja, a szemhéj ptosise, a bőséges folyadékszívó váladékok kötőhártyaüregében, papillás hipertrófia jellemzi.

Gyermekeknél gyakran lehetséges a szemszemfertőzés: pharyngitis, otitis, pneumonia, vulvovaginitis. A diftéria kötőhártya-gyulladása általában a garat diftéria hátterében alakul ki, főleg 4 év alatti gyermekeknél. Meg kell jegyezni, hogy jelenleg a diftéria elleni gyermekek kötelező vakcinázása miatt különálló fertőzéses eseteket figyeltek meg. A szemkárosodást a szemhéj fájdalmas duzzanata és keményedése jellemzi, melynek hígításakor zavaros, véres vérzéses szekréció válik ki.

A kötőhártya felületén szürke, alig eltávolított filmek vannak meghatározva; eltávolításuk után a vérzés felülete ki van téve. A diftéria kötőhártya-gyulladásának szövődményei gyermekeknél tartalmazhatnak szaruhártya-infiltrátumokat és fekélyeket, szaruhártya-zavarást, szemészeti irányelvek perforációt és a szem halálát. Vírusos kötőhártya-gyulladás gyermekeknél A gyermekeknél a vírusos kötőhártya-gyulladás általában az akut légúti vírusfertőzések lefolyásához vezet, ezért a reakció hőmérséklete és a katarrális jelenségek jellemzik.

Ebben az esetben a szemnek a gyulladásban való részvétele egymás után következik be. A gyerekekben a vírusos kötőhártya-gyulladást a kötőhártya-zsák bőséges folyékony vizes kisülése szemészeti irányelvek, ami az állandó szakadás benyomását kelti. Herpetikus kötőhártya-gyulladás esetén a szemhéjak és a kötőhártya bőrén a buborékok formájában megjelenő kiütések jelentkezhetnek; szürkehályog-látás betegségei kanyaró kötőhártya-gyulladás - magszerű kiütés; bárányhimlő - himlő pustulák, amelyek a nyitás után hegekké szemészeti irányelvek.

Gyermekszemészet - Saint James Szemészeti Központ

Néha a gyermekek vírusos kötőhártya-gyulladása bonyolítja a másodlagos bakteriális fertőzés hozzáadását, amelyhez a szemből kifolyó szennyeződés keletkezik. Gyermekek kötőhártya-gyulladásának diagnózisa A kötőhártya-gyulladás diagnózisának megállapítása a gyermekek körében anamnézis összegyűjtése, gyermekgyógyász tanácsadás szemészeti irányelvek esetén gyermekallergista-immunológussalspeciális szemészeti és laboratóriumi vizsgálatok elvégzése.

A látásszerv közvetlen vizsgálata magában foglalja a szem külső vizsgálatát, az oldalsó megvilágítással végzett vizsgálatot, a biomikroszkópiát. A gyermekek kötőhártya-gyulladásának megközelítő etiológiai diagnózisa lehetővé teszi a kötőhártya kenetének citológiai vizsgálatát; végleges - bakteriológiai, virológiai, immunológiai, szerológiai RIF vizsgálatok. Az allergiás kötőhártyagyulladásban szenvedő gyermekeknél meghatározzák az IgE és az eozinofilek szintjét, megvizsgáljuk a bőrallergiás teszteket, szemészeti irányelvek diszbakteriózist és a helmintikus inváziót.

A kötőhártya-gyulladás kezelése gyermekeknél Az egészséges gyermekektől el kell különíteni a bakteriális vagy vírusos kötőhártyával szemészeti irányelvek gyermeket.

szemészeti irányelvek

Megfelelő terápiát kell rendelni egy szemész vagy gyermekorvos; a konjunktivitisz öngyógyítása gyermekeknél elfogadhatatlan. Kritikusan lehetetlen a szemeket összekötni és tömíteni, tömöríteni, mert ebben az esetben a kórokozók és a szaruhártya gyulladásának feltételei jönnek létre.

Kezelje adatvédelmi beállításait

Javasoljuk, hogy a WC szemét kamilla infúzióval, furatsilina oldattal vagy bórsavval tartsa. Minden szemet naponta szor kell kezelni, külön pamut tamponnal a külső saroktól a belső sarokig. A gyermekek kötőhártya-gyulladásos terápiájának alapja a helyi droghasználat - szemöldökbevonat és -megoldás. Amikor a bakteriális etiológia kötőhártya-gyulladást ír elő antibakteriális gyógyszerek csepp kloramfenikollal, fuzidinsavval, tetraciklinrel, eritromicinnel, ofloxacin kenőcsrel stb.

Amikor a vírusos kötőhártya-gyulladás gyermekeknél az alfa-interferonra, az oxolin-kenőcsre stb. A kötőhártya-gyulladás megelőzése gyermekeknél A gyermekek kötőhártya-gyulladásának magas előfordulása és magas fertőzőképessége miatt időben el kell ismerniük, meg kell felelniük a megfelelő kezelésnek és meg kell előzniük a terjedést. A gyermekek kötőhártya-gyulladásának megelőzésében vezető szerepet játszanak a gyermekek személyes higiénia, az újszülött gondozás gondos kezelése, a beteg gyermekek elszigetelése, szemészeti irányelvek helyiségek és bútorok fertőtlenítése, valamint az általános testállóság növelése.

Az újszülött kötőhártya-gyulladásának megelőzése az urogenitális szemészeti irányelvek azonosítása és kezelése terhes nőknél; a születési csatorna kezelése antiszeptikumokkal, a gyermek szemeinek megelőző kezelése közvetlenül a születés után. Hogyan lehet gyorsan gyógyítani a kötőhártya-gyulladást gyermekekben otthon: gyógyszercseppek és népi jogorvoslatok A konjunktivitisz a szem nyálkahártyájának gyulladásos folyamata, amelyet allergének vagy kórokozók vírusok, baktériumok okoznak.

Leggyakrabban csak egy szem gyullad ki először, majd a tünetek a másikban jelennek meg.

A szemészeti, fül-, orr-, gégegyógyászati, fogászati és szájsebészeti ügyelet ABC-je

Sok szülő alulbecsüli a betegség súlyosságát, és ritkán fordul orvoshoz. A helytelenül választott gyógyszer azonban a gyermek állapotának romlásához és a betegség krónikus stádiumú átmenetéhez vezethet.

Az Amerikai Optometrikusok Szövetsége a következő általános ajánlást adta ezekre a vizsgálatokra: 18 és 60 éves kor között kétévente legalább egyszer, illetve a szemész ajánlása szerint kerüljön rájuk sor. Az ennél fiatalabbaknak 6 hónapos és 3 éves korban, illetve a szemész ajánlása szerint javasolt a vizsgálaton részt venniük.

A kötőhártya-gyulladás jellemzői és okai Jellemzően a gyermekek fokozottan kötődnek a kötőhártya-gyulladásra - először enyhe bőrpír és diszkomfort érzés a szemben, majd a gyulladás gyorsan nő, és a gyermeknek a következő tünetei vannak: a felső és az alsó szemhéjak duzzanata, a szájüreg hasadása; fotofóbia, tartós szakadás; homokérzés a szemben vagy "fátyol" a szem előtt; gennyes vagy nyálkahártya-kibocsátás a szemből; az alvás után a szempillák ragaszkodhatnak egymáshoz; száraz szemcsék alakulnak ki a szem sarkaiban; fájdalom a szemgolyók mozgásában; átmeneti látásromlás.

A gyermek nyugtalanná válik, akaratlanul dörzsöli a szemét, sír. Az idősebb gyermekek panaszkodhatnak az általános rossz közérzet, az étvágytalanság, a fájdalom vagy a szemégés miatt. A gyermek csökkent immunitása miatt szemészeti irányelvek betegség magas az ételt javító látás és szövődményekkel járhat.

szemészeti irányelvek

A szemészeti irányelvek a leggyakoribb a éves óvodások körében, mert a gyerekek tudatlanul piszkos kézzel helyezhetik a fertőzést a szemébe. Hogyan pisloghat a látás helyreállításához gyerekekben a kötőhártya-gyulladás fő oka a higiéniai szabályok megsértése, amely magában foglalja a kórokozó mikroorganizmusok vírusok, baktériumok, gombás spórák behatolását a kötőhártyába.

A gyermek a születéskor is megfertőződhet szemészeti irányelvek anya vagy későbbi fertőzött születési csatornáján keresztül, helytelen higiéniai gondozással. A betegség az akut légúti vírusfertőzések hátterében alakulhat ki, az immunitás általános csökkenése a hypothermia vagy a gyermek túlmelegedése után, a szemben idegen tárgy szempillák, por, rovar.

Miért válassza az Optik-Med lézeres szemműtétet?

A szem nyálkahártyájának gyulladása a természetben is allergiás lehet. A betegség fajtái Általában súlyos tünetekkel fordul elő kötőhártya-gyulladás, és a diagnózis nem nehéz. A tünetektől és a betegség okától függően a kötőhártya-gyulladás a következő típusokra oszlik: bakteriális, vírusos, allergiás és gennyes.

A betegség a szemhéjak viszketőségével és duzzadásával kezdődik, a gyermek panaszkodhat a fájdalomra, amikor a szemgolyók mozognak és villognak. Ezután a kötőhártya hiperémia csatlakozik, a nyálkahártya egyenlőtlen, pontvérzés lehetséges. A betegség második napján bőséges golyó mentesítés következik be.

A gyulladásos folyamat a szemhéjra szemészeti irányelvek a gyermek arcára is vezethet, amelyet a bőr hiperémia és hámlása fejez ki. A gonokokkus kötőhártya-gyulladás gonoblene egy újszülöttben alakulhat ki, ha áthalad az anya fertőzött szülőcsatornáján. Az első tünetek a születés utáni Napon jelennek meg, a gyermek szemhéjai drámai módon duzzadnak és kékes-vörösvé válnak. A szem nyálkahártyája hiperemikus, egy sero-véres kisülés jelenik meg, amely néhány nap múlva piszkos lesz.

Kezelés nélkül a gonoblene súlyos szövődmények esetén veszélyes, a teljes látásvesztésig. Az újszülöttekben a chlamydiális kötőhártya-gyulladás az anya urogenitális fertőzésével is összefügg.

szemészeti irányelvek

A fertőzés a szülés alatt vagy később jelentkezik - amikor az anya nem követi a személyes higiéniát, amikor gondoskodik a gyermekről. Az inkubációs periódus napig tart, majd a következő tünetek jelennek meg: szemhéj ödéma, súlyos szklerális hiperémia, folyékony gennyes-véres kisülés a szemből.

Elsősorban egy szemet érint.

szemészeti irányelvek

Idővel történő kezelés szemészeti irányelvek a gyulladás napon belül eltűnik. A megkülönböztető jelek a kötőhártya szakadásának és fényes vörösségének a legnyilvánvalóbb a belső sarkából. Amikor a virális kötőhártya-gyulladás először egy szemet gyullad ki, akkor napon belül ugyanazok a tünetek jelennek meg a szemészeti irányelvek. Az adenovírus kötőhártya-gyulladást gyakrabban az őszi-tavaszi időszakban észlelik, amikor a gyermek immunitása gyengül.

A levegő és a kontaktus például közös törülközőn keresztül továbbítja azt, a látás vitaminok férfiaknak magas testhőmérsékletgel járhat. Az inkubációs időszak legfeljebb 7 napig tart. A konjunktivitist a herpeszvírus okozhatja, amely esetben csak egy szemet érint. A szemhéjak szélén kis folyadékkal töltött buborékok képződnek, viszketés jelenik meg.

Lehetséges kötőhártya hiperémia, lacrimáció. A tünetek kialakulása gyorsan, percen belül az irritáló test bejutása után következik be. A fő tünetek a következők: nyálkásodás, viszketés, a fehérek fehérje hyperemia, szemhéj ödéma.

A tünetek mindkét szemre egyidejűleg terjedtek. A bőséges gennyes kisülés, a kiszáradás, a szem sarkaiban kéregeket képezhet, és alvás után ragaszthatja a szempillákat.

Állás szemészeti asszisztens Nyíregyháza

A betegséget viszketés, égés, idegen test érzése kíséri. Sclera hyperemic, a gyermek nem nézheti meg a fényes fényt, csökkentette a látásélességet. Krónikus forma A szaruhártya zavarossá válik, a szakadás és a szemben tapasztalható kellemetlenség nem tűnik el. Erős fényben ezek a tünetek rosszabbak. Az állandó gyulladás a látás romlásához vezet, a gyermek gyorsan elfárad, irritálódik.

Otthoni kezelés módjai és időtartama Általában a betegséget otthon kezelik, de a helyes diagnózis és a kezelés előírása érdekében forduljon szakemberhez szemész. Az orvos megvizsgálja a pácienset, összegyűjti az anamnézist, és győződjön meg látássérülés ellenőrzése, hogy a fertőző ágens meghatározásához szennyeződést kell szednie. A bakteriológiai vetés eredményei pontosan meghatározhatják a mikroorganizmusok bizonyos gyógyszerekkel szembeni érzékenységét.

A komplikált kötőhártya-gyulladás tünetei szemészeti irányelvek napon belül áthaladnak.

szemészeti irányelvek

Meg kell nedvesíteni a steril gézszövetet egy oldattal, és törölje le a szemet a külső széltől a belsőig. Minden egyes szem esetében szemészeti irányelvek külön törlőkendőt. Az eljárás után cseppentesse a gyógyszert vagy a kenőcsöt a szemhéjra.