A betegek számára

Szemész vitaminok, zuii.hu - Szemre való vitaminok

Tartalom

  A D vitamin -mint szemész vitaminok fontos tényező a kalcium anyagcseréjében, felszívodásában, a csontritkulás elleni védekezésben.

  szemész vitaminok

  Számos kutatás és szemészeti tanulmány eredményeképpen megállapítható,  hogy  az alacsony D-vitamin szint esetében  : -szerepet játszik a -száraz szemüség, csökkent könnytermelés, illetve a szemfelszíni gyulladás kiváltásában. A felsoroltak miatt- szemészeti szempontból is- fontos a D-vitamin szintjének normalizálása megfelelő életmóddal napozás, D-vitaminban gazdag ételek fogyasztásailletve szükség szerint  D-vitamin pótlása.

  szemész vitaminok

  Ez utóbbi azonban csakis orvosi felügyelet mellett történhet, ugyanis a D-vitamin pótlása egyénfüggő feladat, figyelembe kell venni a páciens általános állapotát, nemét, korát, társult betegségeit is. Fontos tudni, hogy a lehetséges túladagolás is veszélyeket rejt!. Szemész vitaminok túladagolás főbb tünetei: gyomorpanaszok, hányás, hányinger, hasmenés, gyengeség, súlyosabb esetben törékennyé válnak a csontok, megemelkedik a vér kalciumszintje hiperkalcémiavalamint a lágyszövetek elmeszesedése és vesekőképződés veszélye állhat fenn.

  szemész vitaminok

  Az étrendet illetően, javasolt a tojás tojássárgahal főleg lazackagyló, gomba, máj főleg sertés vagy marha.