Habok, mámor, zuhanás

Mámoros látás

a látáscsoda helyreállítása

Csúcsüzem az 5. Félsziget Fesztiválon Megtelt a Maros-part, a töltésen belüli tér, a bejáratnál pedig tovább özönlöttek a tegnap kezdődött marosvásárhelyi Félsziget Fesztiválra érkezők.

Egy mámoros érzés, amiért akár tíz évet is adnánk az életünkből

A Civil falu közelében sétáló résztvevőket nevetés és visongás, zene és a játékvezető irányító szavai, biztató mondatai vonzzák. Erdész András játékvezető a sátor mellett ül, és mikrofonon keresztül mámoros látás az eseményeket, biztatja a résztvevőket, bátorítja az embereket, hogy jöjjenek és regisztráltassák magukat, próbálják ki az élményt, milyen a habbal teli sátorban a felfújhatós labdával játszani, egymást dobálni, birkózni, a fehér habban elmerülni.

mámoros látás

a maradék látás formái

Kora délutánig közel kétszázan fordultak meg a sátorban, amelynek az első rekeszében környezetbarát habot fúj egy gépezet. A hab nem tartalmaz tisztítószert, sem allergiát kiváltó vegyi szert. A második rekeszben tiszta vizet fújnak a résztvevőkre, akik a habtól megtisztulva, a friss víztől felfrissülve jönnek ki az élménysátorból.

a rövidlátás elutasítja a tornát

A résztvevőknek csupán regisztráltatniuk kell magukat, majd tíz percen keresztül ingyen élvezhetik a játékot. A sátor 11 és 21 óra között mámoros látás az érdeklődőket.

A nagy mámoros látás melletti téren a Civil falunak látásbetegség panuveitis helyet adó sátorban sok minden kipróbálható. Például a közelmúltban alakult Kulcs Egyesület arra ad lehetőséget, hogy kipróbáljuk: milyen másnak lenni.

gyógyszerek a látásélesség javítására

Aki a nem látók életére kíváncsi, annak bekötött szemmel kell elfogyasztania egy szelet vajas kenyeret, miután megpucolt egy fej hagymát, és szaglás után felismerte és használta az asztalra kitett fűszereket. A mozgássérültek helyzetét kerekesszékben ülve, szájjal és lábbal festve lehetett megtapasztalni, míg a halláskárosultak életébe a jelbeszéd kipróbálása által lehetett betekinteni.

A Keskeny út elnevezésű ökumenikus sátort négy felekezethez tartozó egyetemisták működtetik, római katolikus, református, evangélikus és unitárius vallású diákok, akikkel szerelemről, szabadságról, okkultizmusról lehet beszélgetni, de rajzolni, festeni, bogozni, agyagozni is lehet, illetve mától kipróbálni a Láthatatlan színházat is, ahol különböző szerepjátszások várják a résztvevőket.

Mámoros látás Civil faluban érdeklődni lehet még a továbbtanulási lehetőségekről, a különböző diákszervezetekről, táborokról, ösztöndíjakról, mesteri és doktori továbbképzésről, az emberi jogokról, diákmunkáról, szórakozásról. A játék mellett vetélkedőt, versenyeket is kínálnak a résztvevőknek, díjakkal, nyereményekkel, tombolákkal.

a látást javító helyek

Egyedi színfoltja a Félszigetnek a gumiköteles mélybe ugrás lehetősége is. Ötven méter magasból ugorhatnak azok, aki kifizetik az 50 lejt, illetve nem bátortalanodnak el a magasban.

Az első bátor ugró tegnap egy lány volt.

sárgabarack a látáshoz

Ön szerint ez:.