Így tehetik a ZEISS lencsék a vezetést biztonságosabbá és kevésbé stresszessé.

Mezopikus látás

Vezetés közben sokan érzik magukat kényelmetlenül, bizonytalanok és feszültek.

Navigációs menü

Különösen igaz ez rossz látási és időjárási gyenge látás vagy jó látás között, például esőben, ködben, félhomályban vagy éjszaka. A vezetés bárkinek problémákat okozhat. Nem számít az út hossza, a jó látás nélkülözhetetlen a biztonsághoz. Ezeket a lencséket kimondottan azoknak a vizuális igényeit szem előtt tartva terveztük meg, akik vezetés közben nagyobb biztonságban és kényelemben szeretnék érezni magukat.

gyenge látással húzza fel

A ZEISS kifejlesztett egy három összetevőből álló szemüveglencse konstrukciót a mindennapi használatra, hogy a vezetést biztonságosabbá és kényelmesebbé tegye. Jobb látás gyenge fényviszonyok között, hogy a vezetés biztonságosabb és kényelmesebb legyen 2. Kevesebb tükröződés éjszaka a szembejövő autókról és közvilágításról 3.

a rövidlátás nem jó

Az út, a műszerfal, a belső és a külső tükrök is megfelelően láthatók Előnyök a szemüvegviselő szempontjából Egyetlen szemüveg mindennapi használatra mezopikus látás biztonságosabb vezetéshez: Jobb látás mezopikus látás fényviszonyok között, hogy a vezetés biztonságosabb és kényelmesebb legyen Kevesebb tükröződés éjszaka a szembejövő autókról és közvilágításról Az út, a műszerfal, a belső és a külső tükrök is megfelelően láthatók 1.

Jobb látás gyenge fényviszonyok között. A probléma A pupilla reagál a környezeti fény intenzitására, legfőképp a közvetlenül a szembe érkezőre. Nappali fényviszonyoknál a pupilla szűk, éjszaka azonban tág.

PNG kulcsszavak

Gyenge, úgynevezet mezopikus fényviszonyoknál, azaz szürkületkor, esőben, borús napokon vagy éjszakai vezetéskor a pupilla átmérője valahol az egyéni szűk és tág állapot között van. A tér érzékelése és a távolság becslése is nehezebben megy ilyenkor a sofőr számára. Röviden: léteznek erős fényviszonyok fotopikus látása fénymentesség szkotopikus látás és ezek között gyenge fényviszonyok mezopikus látás.

Mezopikus viszonyok között a fény intenzitása és így a pupilla mérete változik. Ez problémákat okoz a látásban.

Egyetlen szemüveg mindennapi használatra és a biztonságosabb vezetéshez.

AZ LDT felhasználja a mezopikus körülmények közötti vezetésre jellemző pupillaméretet, és ennek megfelelően optimalizálja a mezopikus látás az optimalizáló algoritmusok által alkalmazott pupillaméret 5,0 mezopikus látás egyfókuszú lencsék esetén, és 4,3 mm progresszív lencsék esetén.

Kevesebb tükröződés éjszaka. A probléma A tükröződések azt jelentik, hogy erős fényben nehezen látunk. Ezt okozhatja közvetlen napfény vagy műfény. Kimondottan éjszakai vezetés közben a Xenon vagy LED autófényszórók nagy fényereje mezopikus látás zavaró.

Mennyire fontos a jó látás vezetés közben? Mikor léphetnek fel látásproblémák?

A tükröződés veszélyes lehet, mivel csökkenti a tárgyak láthatóságát és a szem kontrasztérzékenységét. A Xenon HID vagy LED autófényszórók kék spektruma különösen a nm közötti tartomány miatt a sofőröknek tükröződésekkel kell megbirkózniuk.

Kutatási területeik közé tartozik a jövő autóipari világítástechnikája, az alapvető vizuális észlelés kutatása, prototípusok fejlesztése és technológiák bemutatása.

jövőkép előnyei és hátrányai

A probléma A vezetés nagy figyelmet igényel a sofőr részéről. Az idő nagy részében átfogó képre van szükségük az útról, hogy megítélhessék a forgalmi körülményeket. A helyzet nehézségeket okozhat, kimondottan progresszív szemüveget viselők számára, amikor a fókuszt az út, a mezopikus látás és a tükrök között váltogatják.

Szemészeti látásélesség

Ekkor válik elengedhetetlenné a dinamikus látás. Az ban alapított FKFS mára az egyik legnagyobb kutatóintézet az autóipar-mérnöki szolgáltatásainak területén, jelentős autógyártóknak és beszállítóknak dolgozik. ZEISS megoldás A ZEISS a progresszív szemüvegviselők dolgát is meg szeretné könnyíteni abban, hogy gyorsabban tudjanak fókuszt váltani az út, a műszerfal és a tükrök között, így kifejlesztette az új DriveSafe progresszív szemüveglencsét.

Ennek a típusnak optimalizált a távoli és a köztes látótere, így kevésbé van szükség a mezopikus látás vízszintes mozgatására. Dinamikus látás az út, a műszerfal és a tükrök közötti gyors fókuszváltáshoz Az olvasórész ideális mindennapos tevékenységekhez.